Tuesday, June 27, 2017

රසම රස බිස්කට් පුඩිමක්


"ඔන්න අද මම අරගෙන ආවෙ පැය 1/2 කින් විතර හදාගන්න පුලුවන් පොඩි කෑමක්. මෙන්න තියෙනවා ඕන කරන දේවල්."

අවශ්‍ය දේවල්:

  • උකු ටින් කිරි පොඩි ටින් 1
  • ක්‍රැකර් බිස්කට් 200g (කුඩු කරගත්)
  • බටර් 100g
  • රතුපාට ජෙලි 100g
  • ජෙලටින් මේස හැදි 1
  • ලෙමන් යුශ මේස හැදි 1



සාදාගන්නා ආකාරය:

පලමු ලේයර් එක- බටර් හා ක්‍රැකර් බිස්කට් මිශ්‍ර කර ඔයාල හදාගන්න තැටියෙ යටට තද කර එය සවි වෙන තුරු මිනිත්තු 20 ක් විතර ශීතකරණයේ තියන්න.දෙවන ලේයරය- උණු වතුර කෝප්ප 1/2 ක ජෙලටින් දිය කරගන්න. ඉන් පසු ටින්කිරි සහ ලෙමන් යුශ එකට මිශ්‍ර කරගන්න.ඊට පස්සෙ අර කලින් හදාගත්ත බිස්කට් තට්ටුව උඩින් දාගන්න. ඊට පස්සෙ ආයෙත් එක ශීතකරනයට දාගන්න.තෙවන තට්ටුව- දැන් හදාගන්න රතුපාට ජෙලි එක (ජෙලි පැකට් එකේ සඳහන් කරලා තියෙන විදිහට හදාගන්න ජෙලි එක) පස්සෙ අර කලින් ටින්කිරි තට්ටුව උඩින් දාගෙන අයෙමත් ශීතකරණයට දාගෙන ටිකක් කූල් උනාට පස්සෙ කන්න තමයි තියෙන්නෙ.අහ් ලස්සනට සරසගන්නත් අමතක කරන්න එපා. මොකද ඕනම කෑමක් කන්න කලින් ඒ කන කෙනාගෙ ඇස් දෙකයි පිනවන්න ඕනේ මොකද එතකොටයි ඒ කෑම එක කන්න හිතන්නෙ.

No comments:

Post a Comment

සීනි සම්බල්

   ඔන්න අද අපි කියලා දෙන්න යන්නේ රසම රස සීනි සම්බල් එකක් හදාගන්න විදිය.. මේක අපි බාගත්තේ අපේ අම්මා යූ ටියුබ් චැනල් එකෙන්.. මේකේ හරිම පැහැ...