අවශ්ය දේවල්:
- කලු සීනි (Dark Brown Sugar) 225g( ඒක නැතිනම් වෙනත් දුඹුරු පාට සීනි වර්ගයක් ගන්න.)
- Black treacle තේ හැඳි 1 (මේකෙන් හකුරු රස ලැබෙනවා. පාටක් ටිකක් වැඩි වෙනවා. ඒත් නොදැම්මට කමක් නෑ)
- උකු පොල් කිරි 160ml (ප්රෙෂ් මිල්ක් වුණත් කමක් නෑ. විපින් ක්රීම් සහ ප්රෙෂ් මිල්ක් මිශ්රණයක් දැම්මමත් ගොඩක් රසයි)
- බිත්තර 4ලාවට රෝස්ට් කල කජු ටිකක්සුවඳ කුඩු ටිකක් (එනසාල්, කරදමුංගු, වසාවාසි ටිකක් කුඩු කර ගන්න)
- කැරමල් එකට ඕනෑම පාටක සීනී මේස හැඳි 4 සහ වතුර තේ හැඳි 1ක් ඕන. (මේක කැරමල් එකට විතරයි. වටලප්පන් හදන්න ගන් නෑ.)
සාදාගන්නා ආකාරය:
මුලින්ම කැරමල් එක හදමු: (නොදන්න අය කැරමල් කියන්නෙ සීනි උණු කරලා හදාගන්න පැණි වලට කියලා හිතා ගන්නකෝ)
ඕනෑම පාටක සීනී මේස හැඳි 4 සහ වතුර තේ හැඳි 1 බාජනයක දමා හැඳි ගාන්නේ නැතිව දුඹුරු පාට වන තුරු මඳ ගින්දරේ තබන්න.සීනි දුඹුරු පාට විගෙන එන විට යාන්තමින් හැඳි ගාමින් අවශ්ය දුඹුරු පාට වන තුරු තබා ලිපෙන් බා ගන්න.කැරමල් සාදා වටලප්පම දමන බාජනයේ පතුලේ සහ වටේ පතුරුවා ගන්න. මේකෙන් වටලප්පම ලස්සන පැණි දුඹුරු පාටක් වෙනවා.
හරි ඔන්න දැන් හදමු එහෙනම් වටලප්පන්:
භාජනයක කිරි සහ සීනි දිය කරන්න. එය පෙරා ගන්න. සමහර සීනි වර්ග වල රොඩු, වැලි කැට තියෙනවා.බිත්තර ටිකත් බීට් කර සීනි කිරි මිශ්රණයට එකතු කරගන්න.කජුත් සුවඳ කුඩුත් එයට එකතු කර අවන් එකේ තියන්න පුලුවන් බාජනයක දමා ඇලුමිනියම් ෆොයිල් එකකින් (හෝ බේකින් ෂීට් එකකින් වසා නූලකින් ගැට ගසන්න) වසන්න.මේ බඳුන එයට වඩා ලොකු තැටියක් ඇතුලේ තබා ලොකු තැටියට නටන වතුර අඟල් 1ක් පමණ උසට දමා 200°C විනාඩි 40-45 පමණ බේක් කරන්න. වටලප්පම නිවුණු පසු පැය 2 පමණ ශීතතරණයේ තබන්න.වටලප්පම වටෙන් පිහියකින් බුරුල් කර සංග්රහ කරන දීසියට අනිත් පැත්ත හරවා දමන්න. දැන් ලස්සන දුඹුරු පාටට තියෙනවා.මෙය කෑලි කපා සංග්රහ කරන්න පුලුවන්. මේ ප්රමාණය 6-8 දෙනෙකුට පමණ ප්රමාණවත්.
No comments:
Post a Comment