Wednesday, July 5, 2017

Pina-Colada Cheese Cake - පින කෝල්ඩා චීස් කේක්


චීස් පාවිච්චි කරලා හදමුද රසම රස චීස් කේක් එකක්?

අවශ්‍ය දේවල්:

බේස් එක සඳහා:

කුඩු කරගත් බටර් කුකීස් 15ක්
ගාගත් පොල් කප් 1
දියකරගත් බටර් මේස හැඳි 3

පිරවුම සඳහා

ක්‍රීම් චීස් 600g
සීනි කප් 3/4
පොල් ක්‍රීම් කප් 3/4
කිරි මේස හැඳි 3
අන්නාසි එසන්ස් තේ හැඳි 3/4
මඳක් බීට් කරගත් බිත්තර 3

ටොපින් එක සඳහා

මැද නාරටිය ඉවත් කල අන්නාසි ගෙඩි 1/2
අන්නාසි ජෑම් මේස හැඳි 4

සාදාගන්නා ආකාරය:

බෝල් එකක් ගෙන කුකී කුඩු සහ පොල් මිශ්‍ර කරගන්න. එයට බටර් එක් කර හොඳින් කලවම් කරගන්න.වටේ ගැලවිය හැකි ස්ප්‍රින් ෆොර්ම් පෑන් එකක් ගෙන එහි අඩියට සහ වටේට ෆොයිල් කොළ අතුරා ගෙන සාදාගත් මිශ්‍රණය දමා තුනී කර හොඳින් තද කරගෙන සෙල්සියස් 160ට විනාඩි 10ක් බේක් කරගෙන නිවෙන්න තබන්න.වෙනම බඳුනක චීස් සහ සීනි මෘදු වන තුරු බීට් කරගන්න. එයට පොල් ක්‍රීම්, කිරි සහ එසන්ස් එක් කර අඩු වේගයකින් බීට් කරගන්න.පෙර බේක් කරගත් නිවුනු බේස් එක උඩින් මෙය වක් කරගෙන එම තැටිය තවත් උණු වතුර සහිත තැටියක් මත තබා සෙල්සියස් 180ට විනාඩි 45ක් පමණ බේක් කරගන්න.වතුර තැටියෙන් එය ඉවතට ගෙන මඳක් නිවෙන්න තබා පිහියකින් වටේ බුරුල් කර හොඳින් නිවුණු පසු පැය 4ක් ශීතකරණයේ තබා ගන්න.අන්නාසි බාගය ඉතා සිහින්ව පෙති කපා ශීත කරගත් කේක් එක උඩින් අතුරා එය උඩින් අන්නාසි ජෑම් තවරා නැවත පැය 2ක් ශීත කර පිළිගන්වන්න.

වැදගත්:

ක්‍රීම් චීස් සහ අන්නාසි එසන්ස් සුපර්මාකට් වල, කේක් බඩු කඩවල ගන්න තියෙනවා.

No comments:

Post a Comment

සීනි සම්බල්

   ඔන්න අද අපි කියලා දෙන්න යන්නේ රසම රස සීනි සම්බල් එකක් හදාගන්න විදිය.. මේක අපි බාගත්තේ අපේ අම්මා යූ ටියුබ් චැනල් එකෙන්.. මේකේ හරිම පැහැ...