ඔන්න දැන් ඔයාලට කියලා දෙන්න හදන්නෙ රසම රස කේක් එකක් හදන විදිහ. මේ කේක් එකට කියන්නෙ "චොකලට් ලාවා කේක්" කියලා. කේක් එකෙන් කැල්ලක් කඩපුවහම ගිණි කන්දක් පිපුරුවා වගේ තමයි ඉතින්. ඒ කියන්නේ මේ කේක් එක ඇතුලේ තියෙන චොකලට් ටික, ගිණි කන්දක ලාවා වගේ කේක් එක ඇතුලෙන් කඩපු තැනින් එලියට එනවා. බලමු බලමු එහෙනම් හදන්නේ කොහොමද කියලා නේද..
අවශ්ය දේවල්:
- ඩාක් චොකලට් (Dark Chocolate) 226g
- බටර් 115g
- බිත්තර 3
- අයිසිං සීනි 100g
- පාන් පිටි 60g (පෙනේරයකින් හලා ගන්න)
- වැනිලා (Vanilla) තේ හැදි 1
සාදා ගන්නා ආකාරය:
මුලින්ම ඩබල් බොයිල් ක්රමයට ඩාක් චොකලට් ටිකයි බටර් ටිකයි එකට දලා දිය කර ගෙන, හොඳට කලවම් කරලා පැත්තකින් තියාගන්න ඕනෙ.ඊට පස්සෙ භාජනයකට බිත්තරයි අයිසිං සීනියි දාලා විනාඩි 2 - 3ක් විතර හොඳට බීට් කර ගන්න ඕනෙ.දැන් කරන්න තියෙන්නෙ ඒකටම වැනිලා එක් කරගෙන, තව ටිකක් බීට් කරලා, කලින් දිය කර ගත් චොකලට් මිශ්රණයටම දා ගෙන කලවම් කර ගන්න එක.ඊට පස්සෙ ඒකටම පාන් පිටි ටික දා ගෙන හැන්දකින් පෙරලමින් කලවම් කර ගන්න ඕනෙ.ඊට පස්සෙ බේක් කරන්න පාවිච්චි කරන අවුන්ස 6 (178ml) සෙරමික් භාජන (Ramekins) 4කට හරි ඇලුමිනියම් කප් 4කට හරි, බටර් ටිකක් ගා ගෙන, කලින් හදා ගත්ත කේක් මිශ්රණය ඒ කප් ටිකට එක ගානට දාලා පුරවා ගන්න එක තමයි කරන්න තියෙන්නෙ.දැන් කරන්න තියෙන්නෙ කලින් 200°C / 400°F උෂ්ණත්වයට රත් කර ගත්ත අවන් එකක විනාඩි 12 - 15ක් පමණ මේ කේක් ටික බේක් කර ගන්න එක.ඔන්න දැන් වැඩේ ඉවරයි. අන්තිමට බේක් කර ගත් කේක් ටික කප් වලින් ඉවත් කර ගෙන උණුවෙන්ම කන්න තම්යි තියෙන්නෙ ඕන්. හීනි පිහියක් පාවිච්චි කරලා කේක් ටික කප් වලින් බුරුල් කර ගන්න. නැත්නම් කැඩිලා යයි. මේ කේක් එක ඇතුල ටිකක් දියාරුයිනෙ.
වැදගත්:
කැමති නම් මේ කේක් වැනිලා අයිස් ක්රීම් (Vanilla Ice Cream), කස්ටඩ් ක්රීම් (Custard Cream), විපින් ක්රීම් (Whipping Cream) වැනි දෙයක් සමඟ උණුවෙන්ම පිළිගන් වන්න පුළුවන්.ඩබල් බොයිල් (Double Boil) ක්රමය කියන්නෙ කුඩා බදුනකුයි, එම කුඩා බදුන ගිල්විය හැකි ප්රමාණයේ විශාල බදුනකුයි ඇරගෙන, විශාල බදුනට වතුර දමා ලිප තබා කුඩා බදුන එම විශාල බදුනේ ගිල්වා හෝ ජලය මත තබා ගෙන කුඩා බදුනෙහි මොනවා හරි දියකර ගන්න එකට.ඩාක් චොකලට් සුපර් මාකට් වල, කේක් බඩු කඩවල් වල ගන්න තියෙනවා.
No comments:
Post a Comment