අවශ්ය ද්රව්ය :
- තම්බා ගත් පාස්තා (pasta) කප් 1
- ඔලිව් තෙල් (olive oil) තේ හැදි 2
- කුඩ කැබලි කපා ගත් කුකුල් මස්
- කප් ½කොටුවට කපා ගත් රට ලූණු
- කප් ½චොප් කර ගත් සුදු ලූණු බික් 1
- කොටුවට කපා ගත් තක්කාලි 400g
- (ග්රේට් කර ගත්) මොසරැල්ලා චීස් (mozzarella cheese) කප් 1
- චොප් කර ගත් පාස්ලි (parsley) කප් ¼
- ලුණු (රස අනුව)
- ගම්මිරිස් කුඩු (රස අනුව)
- පාන් කුඩු කප් ¼
- (ග්රේට් කර ගත්) පාමසන් චීස් (parmesan cheese) කප් ¼
- බටර් තේ හැදි 1
සාදා ගන්නා ආකාරය :
පෑන් එකක් ලිප තබා ගෙන එයට ඔලිව් තෙල් දමා සාමාන්ය ගින්දරේ තෙල් රත් වීමට තබන්න. තෙල් රත් වූ විට එයට කුකුල් මස් එක් කර විනාඩි 3ක් පමණ පිස ගන්න. එයටම රට ලූණු සහ සුදු ලූණු එකතු කර තවත් විනාඩි 5ක් පමණ කුකුල් මස් තැම්බී රට ලූණු මෘදු වන තුරු පිස ගන්න. දැන් වෙනම භාජනයක් ගෙන එයට සාදා ගත් මස් ටික, තම්බා ගත් පස්තා, තක්කාලි, මොසරැල්ලා චීස්, පාස්ලි, රස අනුව ලුණු සහ ගම්මිරිස් එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කර ගන්න. දැන් බටර් ගා ගත් 8 x 8 x 2 ප්රමාණයේ බේකින් තැටියක් ගෙන එයට මිශ්රණය දමා ගන්න. දැන් එයට උඩින් පාමසන් චීස් සහ පාන් කුඩු මිශ්ර කර ගෙන ඉස ගන්න. කලින් 200°C ට රත් කර ගත් අවන් එකක විනාඩි 30ක් පමණ රන්වන් දුඹුරු පැහැ වන තුරු බේක් කර ගන්න.
වැදගත් :
මේ සඳහා තමන් කැමති මස් වර්ගයක් භාවිතා කරන්න පුලුවන්.පාස්තා තැම්බීමේ දී නටන වතුරට ලුණු හා තෙල් ටිකක් එක් කර ගෙන අමු පාස්ටා දමා තම්බා ගන්න. විවිධ පාස්තා වර්ග තැම්බීමට ගත වන වේලාව වෙනස් වෙනවා.
.
No comments:
Post a Comment