Thursday, July 6, 2017

Chicken & Cheese Tart - චිකන් සහ චීස් ටාට්


  අවශ්‍ය දේවල්:


  • පාන් පිටි කොප්ප 3
  • බටර් හෝ මාගරින් 300g (කාමර උෂ්ණත්වයට සිසිල් කර ගත් කැබලි ලෙස)
  • නැවුම් කිරි (fresh milk) කොප්ප ¾
  • ලුණු (රස අනුව)


  පිරවුම (Filling) සඳහා අවශ්‍ය දේවල්:

  • අඹරා හෝ කුඩාවට කපා ගත් කුකුල් මස් 300gකුඩා කොටු හැඩයට කපා ගත් කැරට් කෝප්ප 1/2බෙල් පෙපර් කෝප්ප 1/2තක්කාලි කෝප්ප 1/2තම්බා ගත් ග්‍රීන් පීස් කෝප්ප 1/2චොප් කර ගත් සුදුළූණු තේ හැදි  1චොප් කර ගත් සැල්දිරි තේ හැදි  1ළූනු චොප් කර ගත් මේස හැදි  1මාගරින් මේස හැදි 2ඔරිගානෝ හර්බ්ස් (oregano herbs) තේ හැදි 1/2 - සුපිරි වෙළද සැල් වලින් ලබා ගත හැකිය.ගම්මිරිස් තේ හැදි  1කෑලි මිරිස් තේ හැදි  1සෝයා සෝස් තේ හැදි  1ලුණු (රස අනුව)ගා ගත් (ග්‍රේට් කර ගත්) මෝසරෙල්ලා චීස්

  ටාට් ක්‍රස්ට් (Tart crust) එක සාදා ගන්නා ආකාරය:

මුලින්ම භාජනයකට පිටි සහ ලුණු එකතු කර මිශ්‍ර කර ගන්න.එයට කාමර උෂ්ණත්වයේ තිබෙන බටර් කැබලි දමා ඇඟිලි තුඩු වලින් කුඩා පිටි කැබලි සෑදෙන සේ මිශ්‍ර කර ගන්න.එයටම කාමර උෂ්ණත්වයට සිසිල්ව ඇති නැවුම් කිරි ටිකෙන් ටික එකතු කර හොඳින් අනා ගනිමින් මෘදු පිටි මෝලියක් සාදා ගන්න .දැන් සාදා ගත් පිටි මෝලිය පොලිතින් කොළයකින් වසා ශිතකරනයේ මිනිත්තු 15 ක් පමණ තබා ගන්න.

  පිරවුම (filling) සාදා ගන්නා ආකාරය:

ඒ අතර තුර පිරවුම සඳහා භාජනයක් ලිප තබා රත් කර එයට මාගරින් දමා චොප් කර ගත් ළූණු, සුදුළූණු, ඔරිගානෝ හා සැල්දිරි එක්කර සුවඳ හමන තුරු බැද එයටම අඹරා ගත් කුකුල් මස් එකතු කර, කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස් හා සෝයා සෝස් එකතු කර මිනිත්තු 6 පමණ බැද ගන්න.පසුව මෙයට කැරට්, බෙල් පෙපර්, තක්කාලි සහ ග්‍රීන් පීස් එකතු කර රස අනුව ලුණු එක් කර ගන්න.මෙය තවත් මිනිත්තු 4ක් පමණ පිස ගෙන ලිපෙන් ඉවත් කර ගන්න.

  චිකන් සහ චීස් ටාට් - Chicken & Cheese Tart සාදා ගන්නා ආකාරය:

දැන් ශීතකරණයේ තබා තිබෙන ටාට් ක්‍රස්ට් පිටි මෝලිය එය ගෙන ටාට් තැටියේ හෝ පයි තැටියේ ප්‍රමාණයට වඩා විශාල 1/2 cm පමණ ඝනකම තිබෙන තුනී රවුමක් ආකාරයට තුනී කර ගන්න.ටාට්/පයි තැටියට මාගරින් ස්වල්පයක් තවරා එහි පතුල සහ බිත්ති වැසෙන ලෙස තුනී කර ගත් ටාට් ක්‍රස්ට් පිටි මෝලී රවුම දමා ගන්න.එය තැනින් තැන ගෑරප්පුවකින් ඇන ගෙන කලින් 200°C/400°F රත් කර ගත් උදුනක මිනිත්තු 15 පමණ බේක් කර ගන්න.බේක් කර ගත් ටාට් ක්‍රස්ට් එක අවන් එකෙන් එළියට ගෙන එයට සාදා ගත් පිරවුම දමා ගන්න.එයට උඩින් ගා ගත් (ග්‍රේට් කර ගත්) මෝසරෙල්ලා චීස් හොඳින් අතුරා ගන්න.කැමති නම් වියළි ඔරිගානෝ හර්බ්ස් ටිකක් එයට උඩින් ඉස ගෙන තවත් මිනිත්තු 10 ක් පමණ චීස් දිය වී මදක් පැහැගැන් වෙන තුරු බේක් කර උණුවෙන්ම රස විදින්න.

වැදගත් :

තම තමන්ගේ කැමත්ත සහ රස අනුව විවිධ ආකාරයට සෑදූ පිරවුමක් මේ සඳහා යොදා ගත හැකිය.

No comments:

Post a Comment

සීනි සම්බල්

   ඔන්න අද අපි කියලා දෙන්න යන්නේ රසම රස සීනි සම්බල් එකක් හදාගන්න විදිය.. මේක අපි බාගත්තේ අපේ අම්මා යූ ටියුබ් චැනල් එකෙන්.. මේකේ හරිම පැහැ...